Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Volovan Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının ikinci gün yarışmacısı Sude, ara sıcak olarak Volovan tarifine yer verdi. Peki, Volovan nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Volovan Tarifi..
Volovan
Malzemeler:
Volovan İçin:
- Milföy Hamuru - 1 paket
- Yumurta Sarısı - 1 adet, üzeri için
Mantarlı Harç İçin:
- Mantar - 300 gram, temizlenmiş ve doğranmış
- Soğan - 1 adet orta boy, küp küp doğranmış
- Sarımsak - 2 diş, ezilmiş
- Taze Krem - 100 ml
- Tereyağı - 2 yemek kaşığı
- Un - 1 yemek kaşığı
- Tuz ve Karabiber
- Maydanoz - İnce kıyılmış, süslemek için
Nasıl Yapacağız?
- Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp, oda sıcaklığında çözülmesi için biraz bekletin.
- Hamurları biraz merdane ile açın, ancak çok ince olmayacak şekilde genişletin.
- Bir çay bardağı veya yuvarlak bir kesici ile hamurlardan küçük daireler kesin.
- Kesilen dairelerin yarısına, yine daha küçük bir kesici veya ağız kısmı daha dar bir bardak kullanarak ortalarından bir halka çıkarın, böylece halkalı bir şekil elde edin.
- Tam dairelerin üzerine, içi boş halka şeklindeki daireleri yerleştirin.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürerek yapışmalarını sağlayın.
- Hazırlanan volovan hamurlarının üzerine kalan yumurta sarısını sürün.
- Bir tavada tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Sarımsak ve mantarları ekleyin, mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Unu serpin, bir iki dakika kavurduktan sonra kremayı yavaşça ekleyin.
- Karışım koyulaşana kadar karıştırarak pişirin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Fırını 200°C dereceye ayarlayın.
- Yumurta sürülmüş volovan hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Hamurları 15-20 dakika veya altın kahverengi olana kadar pişirin.
- Pişen volovanların içine, ocaktan aldığınız mantarlı harcı doldurun.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN!