Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Narlı Salata Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının ikinci gün yarışmacısı Sude, salata olarak Narlı Salata tarifine yer verdi. Peki, Narlı Salata nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Narlı Salata Tarifi..
Narlı Salata
Malzemeler:
- Nar taneleri, 1 su bardağı (taze narlardan çıkarılmış)
- Marul, 3-4 yaprak (iri doğranmış)
- Roka, 1 demet (yıkanıp, doğranmış)
- Ceviz, 1/2 su bardağı (kaba kırılmış)
- Kuru üzüm, 1/4 su bardağı
- Beyaz peynir, 100 gram (küp küp doğranmış)
- Salatalık, 1 adet (küp küp doğranmış)
- Taze nane, 10-12 yaprak (ince doğranmış)
- Zeytinyağı, 2 yemek kaşığı
- Limon suyu, 1 yemek kaşığı
- Bal, 1 çay kaşığı
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapacağız?
- Marul ve roka yapraklarını iyice yıkayın.
- Büyükse iri parçalar halinde doğrayın, daha sonra bir salata kasesine alın.
- Nar tanelerini bir kaseye çıkarın.
- Nar tanelerini marul ve roka yapraklarının üzerine serpiştirin.
- Cevizleri ve kuru üzümleri ekleyin. Cevizlerin salataya çıtırlık katmasını ve kuru üzümlerin tatlılık sağlamasını istiyorsanız, bu adımı atlamayın.
- Beyaz peynir ve salatalık küplerini de salataya ekleyin.
- Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, bal, tuz ve karabiberi bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Bu sos salatanın tüm malzemeleri ile harmanlanmasına yardımcı olacak.
- Hazırladığınız dressingle salata malzemelerini nazikçe ama iyice karıştırın ki her yerine eşit miktarda sos bulaşsın.
- Taze nane yapraklarını ince ince doğrayın ve salataya ekleyin.
- Tadına bakarak eksik olan tuz veya baharatı ayarlayın.
- Narlı salata servise hazır!
AFİYET OLSUN!