Zuhal Topal'la Yemekteyiz Elif'in Menüsü: Ayranlı Soğuk Madımak Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 27 Mayıs - 31 Mayıs haftasının ikinci yarışmacısı Elif başlangıç olarak, Ayranlı Soğuk Madımak Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Ayranlı Soğuk Madımak Çorbası nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Elif'in Menüsü: Ayranlı Soğuk Madımak Çorbası Tarifi..
Ayranlı Soğuk Madımak Çorbası..
Malzemeler:
- 500 gram madımak (ayıklanmış ve ince doğranmış)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su (yoğurdu açmak için)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
NASIL YAPACAĞIZ?
- Madımakları iyice yıkayın, ayıklayın ve ince doğrayın.
- Bir tencereye madımakları alın, üzerine yeteri kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 15-20 dakika).
- Haşlanan madımakları süzgeçten geçirin ve soğumaya bırakın.
- Yoğurdu bir kaseye alın, üzerine 1 su bardağı su ekleyerek çırpın ve ayran kıvamına getirin.
- Ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.
- Soğuyan madımakları, haşlanmış nohut ve haşlanmış buğdayı geniş bir kaseye alın.
- Üzerine hazırladığınız ayranı dökün ve iyice karıştırın.
- Zeytinyağı, tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyip tekrar karıştırın.
- Çorbayı buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
- Soğuk olarak servis edin.
AFİYET OLSUN!