Zuhal Topal'la Yemekteyiz - Kıymalı Karalahana Dolması
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının 10-14 Haziran haftasında yarışan Kübra'nın menüsünde ara sıcak olarak belirlediği Kıymalı Karalahana Dolması tarifi seyirciler tarafından çok merak edildi. Kıymalı Karalahana Dolması Tarifini sizler için araştırdık. İşte Kıymalı Karalahana Dolması...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz - Kıymalı Karalahana Dolması...
Malzemeler:
- 1 demet karalahana
- 250 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz
- 1 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
Nasıl Yapacağız?
- Karalahanaları iyice yıkayın ve yapraklarını ayırın.
- Geniş bir tencerede su kaynatın ve karalahanaları 2-3 dakika haşlayıp süzün.
- Soğuk suya alarak renklerini koruyun ve tekrar süzün.
- Bir karıştırma kabında kıymayı, doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı, yıkanmış pirinci, domates ve biber salçasını, zeytinyağını, karabiberi, pul biberi, kimyonu, kuru naneyi, tuzu, limon suyunu ve suyu ekleyip iyice karıştırın.
- Haşlanmış karalahana yapraklarını tezgaha serin.
- Kalın damarlarını kesin veya inceltin.
- Hazırladığınız iç harçtan yaprağın geniş kısmına koyun ve kenarlarını içe katlayarak sarın.
- Tüm yapraklar ve iç harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Dolmaları tencereye dizin.
- Sosu için bir kasede domates salçasını, zeytinyağını ve suyu karıştırın.
- Hazırladığınız sosu dolmaların üzerine gezdirin.
- Tencerenin üzerine bir tabak kapatın ki dolmalar dağılmasın.
- Orta ateşte kaynayana kadar pişirin, sonra ateşi kısın ve dolmalar yumuşayana kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Pişen dolmaları tencereden dikkatlice çıkarın ve servis tabağına alın.
AFİYET OLSUN!