Kışlık Hazırlıyoruz: Mısır Turşusu Tarifi
Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Peki Mısır Turşusu yapmaya ne dersiniz? Mısır Turşusu yemeklerin yanına garnitür olarak çok yakışacaktır. Gelsin Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Mısır Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 3 kilo süt mısır
- 4 yemek kaşığı turşuluk tuz
- 1 su bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- Yeteri kadar tuz
Mısır Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Mısırlar yıkanır temiz bir şekilde ayıklanır
- Cam kavanoza uzunlamasına dizilir
- Üzerine sirke tuz ve limon tuzu eklenip, üzerini geçecek kadar içme suyu ilave edilir
- Ağzı kapatılıp 20 gün serin ve kuru yerde saklanır
- 20 gün sonra tüketilebilir
Kışlık Mısır Turşusu Hazır!
AFİYET OLSUN...
