Kışlık Hazırlıyoruz: Mısır Turşusu Tarifi

Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Peki Mısır Turşusu yapmaya ne dersiniz? Mısır Turşusu yemeklerin yanına garnitür olarak çok yakışacaktır. Gelsin Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kışlık Hazırlıyoruz: Mısır Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Mısır Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 3 kilo süt mısır
  • 4 yemek kaşığı turşuluk tuz
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • Yeteri kadar tuz

Mısır Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • Mısırlar yıkanır temiz bir şekilde ayıklanır
  • Cam kavanoza uzunlamasına dizilir
  • Üzerine sirke tuz ve limon tuzu eklenip, üzerini geçecek kadar içme suyu ilave edilir
  • Ağzı kapatılıp 20 gün serin ve kuru yerde saklanır
  • 20 gün sonra tüketilebilir

Kışlık Mısır Turşusu Hazır!

AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa