Yemekteyiz Fırında Soslu Karnabahar Tarifi, Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yemekteyiz Fırında Soslu Karnabahar Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 3 dal taze soğan
- 10 dal maydanoz
- 5 dal dereotu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı haşlayın, parçalara ayırın ve borcama yerleştirin.
- Bir kapta yumurta, süt, un, tuz, toz kırmızı biber, zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın.
- Havucu rendeleyin, kapya biberi ve yeşillikleri doğrayıp karışıma ekleyin.
- Hazırladığınız harcı karnabaharın üzerine dökün ve iyice karıştırın.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Üzerine kaşar peyniri serpip, peynir eriyene kadar tekrar fırına verin.
- Afiyet Olsun!