Yemekteyiz Fırında Soslu Karnabahar Tarifi, Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yemekteyiz Fırında Soslu Karnabahar Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Yemekteyiz Fırında Soslu Karnabahar Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 adet karnabahar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 3 dal taze soğan
  • 10 dal maydanoz
  • 5 dal dereotu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri

Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı haşlayın, parçalara ayırın ve borcama yerleştirin.
  • Bir kapta yumurta, süt, un, tuz, toz kırmızı biber, zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın.
  • Havucu rendeleyin, kapya biberi ve yeşillikleri doğrayıp karışıma ekleyin.
  • Hazırladığınız harcı karnabaharın üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Üzerine kaşar peyniri serpip, peynir eriyene kadar tekrar fırına verin.
  • Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa