Şeftali reçeli nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Reçeller kahvaltı sofralarımızın en vazgeçilmez tatlı türlerindendir. Meyveleri mevsiminde reçel yaparak mevsimi dışında da tüketebiliriz. Şeftali reçeli de en lezzetli reçeller arasında yerini alıyor. Peki Şeftali reçeli nasıl yapılır? Şeftali reçeli kaç dakika kaynatılır? İşte tam kıvamında şeftali reçeli tarifi ve püf noktaları...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Şeftali reçeli nasıl yapılır,  püf noktaları nelerdir?
Büşra Ünal Yazar

Şeftali reçeli, sıcacık ekmek üzerine, pankeklere yakışırken ayrıca pasta ve tatlılara da sos olarak kullanılıyor. 

Peki, tarif gelsin o halde... 

Şeftali Reçeli Tarifi

MALZEMELER:

1 kg. şeftali
1 kg. toz şeker
Yarım limonun suyu

Peki, Nasıl Yapılır?

Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra minik küpler halinde doğrayın.

Şeftalileri derin bir tencereye alıp, üzerine şeker ekleyin. 

Yaklaşık 1-2 saat bekletin.

Şeftaliler suyunu salmaya başladıktan sonra tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynatın.

Reçel kıvam alınca, yarım çay kaşığı tereyağ ilave edip 5 dakika daha kaynatın.

En son limon suyunu ekleyin ve 15 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın.

Soğuyan reçeli kavanozlara doldurup saklayın.

Şeftali Reçelinin Püf Noktaları


Aromatik tatlar seviyorsanız kaynama esnasında içine çubuk tarçın  atarak reçelinizi daha da lezzetlendirebilirsiniz.

Reçel kavanozlarını mutlaka güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin. 

En önemli püf noktası ise; pişirme esnasında şeftalilerin dağılmaması için sert şeftalileri tercih edin. 

Pişirme esnasında da çok ezmeden karıştırın.

Tahta kaşık kullanın, fazla karıştırmayın.

Renk vermek isterseniz de 1 şeftalinin çekirdeğini ekleyerek pembemsi bir renk verebilirsiniz. 

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa