Turşu nedir, Balık biber turşusu tarifi, nasıl yapılır?

Kış hazırlığının başrol yiyeceği olan turşular farklı alternatifleriyle sofralarımızdan eksik olmuyor. Peki, balık biber turşusu nasıl yapılır haberimizde...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Turşu nedir, Balık biber turşusu tarifi, nasıl yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Turşu kurma, çeşitli sebze ve meyvelerin salamura adı verilen tuzlu ve asitli çözeltide bir süre bekletilerek uzun süre saklanabilecek hâle getirilmesidir. Salamuradan elde edilen ürüne de turşu denir.

Hemen hemen her meyve sebzenin turşusunun yapıldığını biliyoruz. Size çok lezzetli bir turşu tarifimiz var. 

Peki, Balık Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı
  • 4-5 adet tane karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2/3 çay bardağı üzüm sirkesi(100 ml)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gram balık biber

Nasıl Yapılır?

  1. Orta ateşte ısıttığınız tavaya balık biberleri dizin.
  2. Alt kısımlarını 4-5 dakika pişirdikten sonra çevirip diğer tarafını da pişirin. Ardından ocaktan alın.
  3. Defne yaprağının yarısını, 1 adet dilimlenmiş sarımsağı, tane karabiberleri kavanozun dibine yerleştirin.
  4. Sıcakken kavanoza balık biberleri yerleştirip üzerinden kaşıkla bastırıp sıkıştırın. Kalan sarımsağı ve defne yaprağının diğer yarısını üzerine ekleyin.
  5. Tuz ve şekeri üst kısmına dökün.
  6. Ardından sirkeyi ekleyin. Sirkeyi eklediğinizde tam biberleri örtecek çizgide olmalı, eğer az kaldıysa biraz daha sirke ekleyin.
  7. Son olarak zeytinyağını ekleyin ve kapağını sıkıca kapatın.
  8. Kavanozu ters çevirin, üzerini bir bezle örterek veya sararak dinlenmeye bırakın. 2-3 gün içerisinde tüketime hazır hale gelecektir, dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Kavanozu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz.

Püf Noktaları;

Turşu hazırlarken kullandığınız kavanozların steril olması çok önemlidir. Daha önce kullandığınız kavanozlarınızı kullanabilirsiniz ama kapaklarının daha iyi vakum oluşmasını sağlayacağı için yeni olması son derece önemlidir. Kapakladıktan sonra ters çevirip 
üzerini havlu veya kalın bir mutfak beziyle örtebilirsiniz. 

AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa