Kabak Meze Nasıl yapılır?

Kabak Meze Nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kabak Meze Nasıl yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Doğu Akdeniz'de ve özellikle Türk mutfağında yer alan bir yiyecek grubu olan meze genellikle soğuk servis edilir. 
Ana yemek öncesi aperitif olarak yenildiği gibi, çilingir sofralarının da vazgeçilmez öğesidir.

Kabak Meze Nasıl yapılır?

Kabak Meze Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1 tane büyük boy kabak
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım tutam dereotu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz karabiber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Ceviz
  • Toz biber

Nasıl yapılır?

  1. Kabağı soyup rendeleyelim.
  2. Sıvı yağ alarak birkaç dakika tava da soteleyelim.
  3. Daha sonra tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakalım.
  4. Bir kapta yoğurt ve mayonezi karıştıralım.
  5. Dereotunu soğuyan kabağı da ekleyelim güzelce karıştırıp servis tabağına alalım.
  6. Üzerine tereyağında toz biberi biraz kızdırıp dövüşmüş ceviz ekleyelim

AFİYET OLSUN..

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa