Yoğurtlu Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?
Yoğurtlu Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Buğday Çorbası, çorbaların en güzel hali, en lezzetli halidir. Bu çorbanın seveni çok sevmeyeni nerdeyse hiç yok.
Soğuk kış günlerinde sıcak hali, sıcak yaz günlerinde ise soğuk hali çorba severler tarafından tercih ediliyor.
Peki, nasıl yapılıyor hep beraber tarife göz atalım..
Yoğurtlu Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı ince bulgur
- 1/2 su bardağı haşlanmış buğday
- 3 su bardağı su veya tavuk suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- Nane
Nasıl Yapılır?
1. İnce bulguru yıkayın ve suyunu süzün.
2. Buğdayı haşlayın ve suyunu süzün.
3. Yoğurt, yumurta sarısı, un ve sütü bir kasede karıştırın.
4. Su veya tavuk suyunu tencereye alın ve kaynatın.
5. Kaynayan suya ince bulguru ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.
6. Haşlanmış buğdayı ekleyin ve karıştırın.
7. Yoğurtlu karışımı çorbaya ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirin.
8. Tuzunu ekleyin ve karıştırın.
9. Tereyağını eritin ve kırmızı toz biberi ekleyin.
10. Çorbayı servis kasesine alın ve üzerine tereyağı ve kırmızı toz biberli sosu gezdirin.
11. Nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.
AFİYET OLSUN..