Fırın çipura nasıl yapılır?

Fırın çipura nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Fırın çipura nasıl yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Hem sağlıklı hem lezzetli yemek arayışında olan balık severler için harika bir lezzeti sizlerle buluşturuyoruz. 

İşte tarifi...

Fırın çipura nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 1 adet çipura
  • 1 adet limon
  • 1/2 kırmızı soğan
  • 2 dal defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Bir adet çipuranın arasına biraz tuz dilimlenmiş limon, kırmızı soğan, defne yaprağı koyulur gıda ipi ile bağlanır. 
  • Balığın yine üzerine de tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirilerek döküm tavaya veya fırın tepsisine koyulur.
  • Turp otları ile 200 derece önceden ısınmış fırında 20 dakika pişirilir.


AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa