Püreli Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır?
Akşama ne pişirsem diye düşünüyorsanız, püreli köfteye ne dersiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Patates püresi ve yanında köfte, ağzınız sulandı mı? Bu muhteşem lezzet için gelsin tarif...
Püreli Köfte Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için)
Püresi için;
- 4 tane patates
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı;
- Patatesler soyulur ve tencereye alınır
- Üzerini kapatacak kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır
- Patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilir
- Pişen patatesler süzülür ve tencereye geri alınır
- Tereyağ, süt, tuz ve karabiber eklenerek püre haline gelene kadar ezilir.
- Püreyi sıcak tutmak için tencere ocakta tutulabilir
- Köfteler için geniş bir karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve kıyılmış maydanoz eklenir, Tüm malzemeleri iyice yoğurulur
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanarak köfteler şekillendirilir
- Bir tavaya sıvı yağ eklenir ve ısıtılır
- Köfteler tavaya alınarak her iki tarafı da kızarana kadar pişirilir
- Pişen köfteler kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı süzdürülür
- Servis tabağına püre yayılır ve üzerine kızarmış köfteler dizilir
- Püreli köfteler sıcak servis yapılır

AFİYET OLSUN.