Glutensiz Makarna Tarifi, sadece 3 Malzemeyle
Glutene karşı alerjisi olup makarna aşığı olanlar, bu tarif tam size. Glutensiz Makarna Nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Glutene karşı alerjisi olup makarna aşığı olanlar, bu tarif tam size. Çok kısa bir sürede hazırlayacağınız glutensiz makarna hamuru için gelsin tarif.
Glutensiz Makarna Hamuru Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
- Yarım su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı glutensiz un
- 1 tane yumurta
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5-6 yemek kaşığı su
Nasıl Yapılır;
- Glutensiz un ve mısır ununu derin bir kaba koyulur
- İyice karıştırılır
- Unun ortası açılıp yumurta kırılır
- Su ve zeytinyağı eklenip yoğurulur
- Hamur eşit büyüklükte dört parça halinde kesilir ve nemli bir bez üstlerine serilir
- Bir parça oklava ile açılıp her iki tarafı bolca unlanır
- Daha sonra şeritler halinde kesilir
- Biraz glutensiz un serpilir ve 10-15 dakika kurumaya bırakılır.
