Hollandalıların En Sevdiği Türk Yemeği Kapsalon Tarifi, Nasıl Yapılır?
Hollanda da epey popüler olan Türk yemeği Kapsalon, Nedir, nasıl yapılır, İşte tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kapsalon, Flemenkçe de "berber" demek. Aksaray'dan Hollanda'ya göç eden ve orada lokanta açan Derviş Bengü'nün berber komşusunun isteği üzerine hazırladığı siparişe istinaden geliştirdiği bir tarif Kapsalon. Peki, nasıl yapılıyor, içinde neler var, İşte tarifi...
Kapsalon Nasıl Yapılır, Tarifi
Malzemeler;
- Tavuk döner
- Bir porsiyon patates kızartması
- Kaşar peyniri
- Marul
- Domates
- Salatalık
- Soğan
- Sarımsak sos
- Acı sos
Nasıl Yapılır;
- Patatesler kızartılır
- İster hazır, ister evde yapılan tavuk döner pişirilir
- Marul, domates, salatalık ve soğan doğranıp zeytinyağı limon ve tuzla buluşturulur
- Önce patatesler bir kaba koyulur, üzerine döner, en üste kaşar peyniri koyulup fırınlanır ve kaşar eritilir
- Ardından istenilen soslar eklenip en son salata üstüne koyulur ve servis edilir.
