Bu köftenin içinde et yok: Mantarlı Bulgur Köftesi Tarifi
Et yemiyorsanız ya da artan et fiyatlarından sonra alamıyorum diyorsanız bu etsiz düşük bütçeli köfte tarifleri tam size göre. Bu köftenin içinde et yok. Hem çok lezzetli hem sağlıklı hem de hesaplı. İşte tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Mantarlı Bulgur Köftesi Tarifi, nasıl yapılır?
Mantarlı Bulgur Köftesi Tarifi
Malzemeler;
- 1 su bardağı ince bulgur
- 200 gr. mantar
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Yapılışı;
- Bulgur bir kaseye alınır ve üzerini geçecek kadar kaynar su eklenir.
- Kabın üzeri kapatılıp bulgurun suyunu çekmesi beklenir
- Mantarlar temizlenip küçük küpler halinde doğranır
- Soğan ve sarımsak ince ince doğranır
- Tavada zeytinyağı ısıtılır
- Doğranmış soğan eklenip karamelize olana kadar kısık ateşte sotelenir
- Sarımsaklar eklenip birkaç dakika daha sotelenir
- Doğranmış mantarlar eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir
- Domates salçası eklenir ve kısık ateşte birkaç dakika daha pişirilir
- Bulgur ve mantarlı karışım birleştirilir ve iyice karıştırılır
- Baharatlar (pul biber, karabiber) ve tuz eklenerek köfte harcı yoğurulur
- Maydanoz ince ince kıyılır ve harca eklenir
- Karışım tekrar yoğurulur
- Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanarak köfte şekli verilir
- Servis tabağına alınır ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirilir
- Mantarlı bulgur köfteler servis yapmadan önce buzdolabından çıkarılır ve taze maydanoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir
AFİYET OLSUN