Sağlıklı ve Pratik Yolluk Tarifleri: Bayatlamayan poğaça
Sık seyahat ediyorsanız ve bilmediğiniz yerlerden yemek yemeye çekiniyorsanız bu sağlıklı ve pratik yolluk tarifleri tam size göre. Seyahate çıkmadan önce hızlı bir şekilde hazırlayıp yanınıza alabilirsiniz. Hem bozulmayacak hem de bayatlamayacak bu tariflerle en azından ne yediğinizi bileceksiniz. İşte tarifler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Bayatlamayan Poğaça Tarifi, Nasıl yapılır?
Bayatlamayan poğaça
Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tane yumurta
- Un (yaklaşık 9 su bardağı)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu, susam
Nasıl Yapılır;
- Yoğurma kabına ılık su dökülerek içerisinde maya ve şeker eritilir
- Üzerine streç film örtülerek 5 dakika bekletilir
- Ardından içine sıvı yağı, yoğurt, tuz ve yumurta eklenerek karıştırılır
- Un yavaş yavaş eklenir, hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir
- Hamur kabının kapağı kapatılarak kalın bir örtü ile sıcak kalması sağlanacak şekilde bir saat dinlendirilir
- Süre sonunda hamur bir kaç kez yoğurularak havası alınır
- Hamur mayalandığında istenilen biçimde şekillendirilir, içerisine sıvı yağ eklenen yumurta sarısı üzerine sürülür
- Üzerine susam, çörek otu, içerisine peynir koyulabilir
- 185 derecede ısıtılan fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir.
AFİYET OLSUN