Sağlıklı ve Pratik Yolluk Tarifleri: Fındıklı Granola Tarifi
Sık seyahat ediyorsanız ve bilmediğiniz yerlerden yemek yemeye çekiniyorsanız bu sağlıklı ve pratik yolluk tarifleri tam size göre. Seyahate çıkmadan önce hızlı bir şekilde hazırlayıp yanınıza alabilirsiniz. Hem bozulmayacak hem de bayatlamayacak bu tariflerle en azından ne yediğinizi bileceksiniz. İşte tarifler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Fındıklı Granola Tarifi, nasıl yapılır?
Fındıklı Granola Tarifi
Malzemeler
- 100 gram fındık
- 100 gram tereyağı
- 200 gram esmer şeker
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya esansı
- 1 yemek kaşığı bal
- 125 gram un
- 125 gram yulaf
- Tuz
- 100 gr kuru üzüm
Nasıl Yapılır;
- Fındıklar bir fırın tepsisine alınır
- 5 dakika kadar 190 derecede fırınlanır
- Bir havlu yardımıyla fındıklar ovalanarak kabuklarından ayıklanır
- Fındıklar kıyılıp ayrı bir kasede tereyağı ve şeker mikser yardımıyla iyice çırpılır
- Başka bir karıştırma kasesinde de un, yumurta, yulaf, bal, kuru üzüm, vanilya esansı ve tuz karıştırılıp diğer karışımla karıştırılır
- Fındıklar da eklenip karıştırıldıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine toplar haline getirilerek dizilir ve fırına verilip pişirilir
AFİYET OLSUN