Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Dalyan Köfte
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Dalyan Köfte Tarifi, Nasıl yapılır?
Dalyan Köfte Tarifi
Malzemeler;
- 1 kilogram dana kıyma
- 2 tane rendelenmiş soğan
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 tane yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 tane haşlanmış havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 5 tane haşlanmış yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı su
Nasıl Yapılır;
- Bir yoğurma kabına kıyma, soğan, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biber eklenip karıştırılır
- İyice yoğurulan kıyma pişirme kağıdının üzerine alınır
- Kıyma rulo haline gelebilecek şekle getirilir ve tam ortasına bir çukur açılır
- Açılan çukurun içerisine önce bezelyelerin yarısı ve haşlanmış uzun şeritler halinde kesilmiş havuçlar yerleştirilir
- Haşlanmış, soğumuş yumurtalar da dik bir şekilde ortaya dizildikten sonra geri kalan bezelyeler ile boşluklar doldurulur
- Kıyma, harcı kapatacak şekilde dikkatlice rulo haline getirilir ve pişirme kağıdı kapatılarak yuvarlanır ve kenarlarından kapatılır
- Üzerine bir kat daha pişirme kağıdı sarıldıktan sonra 200 derece fırında 45 dakika pişirilir
- 45 dakika sonunda köfte fırından çıkarılır ve salçalı su köftenin üzerine, her yerine gelecek şekilde dökülüp yayılır
- Soslanan köfte 15 dakika daha fırına verilir