Patatesli Yumurta Tarifi, Nasıl Yapılır?
Uzun sürecek kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi Patatesli Yumurta, hem çok kolay hem çok lezzetli. Pazar günleri aile kahvaltılarınız için bir çeşit olacak, o zaman gelsin tarif.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Patatesli Yumurta Tarifi, Nasıl Yapılır?
Patatesli Yumurta Tarifi
Malzemeler;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 tane orta boy patates
- 2 tane yumurta
- 1/2çay kaşığı tuz
- 1/4çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1/4 demet maydanoz
Nasıl Yapılır;
- Kabuğu soyulan patatesler küçük küpler halinde doğranır
- Bol suda yıkanır, suyu süzdürülür sonra kağıt havlu yardımıyla kurulanır
- Geniş bir tavaya zeytinyağı koyulur orta ateşte ısıtılmaya başlanır
- Üzerine patatesler ilave edilir
- 1-2 tur karıştırıldıktan sonra kapağı kapatılır ve altı kısılır
- 15-20 dakika boyunca kapağı açılmadan pişirilir
- Kendi buharında pişen patatesler yumuşamaya başlayacaktır.
- Yumuşayan patateslerin altı orta ateşte açılarak karıştırılır, dışı renk alıp çıtırdayana kadar pişirmeye devam edilir
- Dışı altın rengi alan patatesler tuz ve karabiberle tatlandırılır
- Çırpılan yumurtalar ilave edilir ve karıştırılarak 15-20 saniye pişirilir
- Ocağın altı kapatılır ve incecik kıyılan maydanozlar eklenir sonra son bir kez karıştırılır
- Hazırlanan yumurtalı patates geniş bir tabağa alınıp bekletmeden servis edilir