Patatesli Tuzlu Kek Tarifi

Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Patatesli Tuzlu Kek Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi, Nasıl Yapılır?

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi

Malzemeler;

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 tane orta boy patates
  • 1 tane soğan
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nasıl Yapılır;

  • Büyük bir kasede yumurtalar mikserle 5 dakika çırpılır
  • Yoğurt ve zeytinyağı eklenip çırpmaya devam edilir
  • Un, kabartma tozu, tuz ve baharatlar ilave edilip birkaç dakika daha çırpılır
  •  Patatesler küçük küpler şeklinde doğranır
  • Soğan yemeklik doğranır
  • Soğan ve patates kek harcına eklenip karıştırılır
  • Fırın 180 derecede ısıtılır
  • Yağlanmış fırın tepsisine harç ilave edilir
  • Önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa