Patatesli Tuzlu Kek Tarifi
Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...
Patatesli Tuzlu Kek Tarifi, Nasıl Yapılır?
Patatesli Tuzlu Kek Tarifi
Malzemeler;
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 3 tane orta boy patates
- 1 tane soğan
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır;
- Büyük bir kasede yumurtalar mikserle 5 dakika çırpılır
- Yoğurt ve zeytinyağı eklenip çırpmaya devam edilir
- Un, kabartma tozu, tuz ve baharatlar ilave edilip birkaç dakika daha çırpılır
- Patatesler küçük küpler şeklinde doğranır
- Soğan yemeklik doğranır
- Soğan ve patates kek harcına eklenip karıştırılır
- Fırın 180 derecede ısıtılır
- Yağlanmış fırın tepsisine harç ilave edilir
- Önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir