Yufka Lahmacun Tarifi
Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davet ettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...
Yufka Lahmacun Tarifi, Nasıl Yapılır?
Yufka Lahmacun Tarifi
Malzemeler;
- 6 tane yufka
- 1/2 kg dana kıyma
- 2 tane domates
- 2 dal maydanoz
- 2 tane soğan
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
Yufka Lahmacun Nasıl Yapılır?
- Yufkaların arasına yağ sürülür ikişer tanesi üst üste koyularak kalınlaştırılır
- Bir kase ters çevrilir yuvarlaklar çıkarılır
- Bir kapta ince kıyılmış soğan, domates ve maydanoz kıymayla karıştırılır
- Tuz, karabiber ve salça eklenir karıştırılır
- Yufkaların üzerine harç yayılır
- Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirilip servis yapılır