Ketojenik Tarifler: Fırında Pırasalı Havuçlu Mücver
Son zamanların en popüler beslenme şekillerinden biri olan ketojenik beslenme de amaç karbonhidrat alımını en aza indirmektir. Bu beslenme şeklinde karbonhidrat alımının azalmasıyla birlikte vücut kendini ketoz adlı metabolik duruma sokar. Bu durumda vücut enerji yakmak için karbonhidratlardan ziyade yağları kullanmaya başlar. Yağ karaciğerde ketonlara dönüşür ve vücut beyin dahil olmak üzere yağ yakımında bunlardan faydalanır. Evde uygulayabileceğiniz ketojenik tarifler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Ketojenik Tarifler: Fırında Pırasalı Havuçlu Mücver Tarifi, Nasıl yapılır?
Fırında Pırasalı Havuçlu Mücver
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 4 Tane Yumurta
- 1 Su bardağı Taze Kaşar Peyniri
- 3 Tane Havuç
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- 1 Su Bardağı Glütensiz Un
- 4 Tane Pırasa
Fırında Pırasalı Havuçlu Mücver Nasıl yapılır?
- Pırasaların acısının çıkması için ince ince dilimlendikten sonra tuzlu ve soğuk suda 15 dakika kadar bekletilir
- Havuçlar soyulup rendelenir
- Havuç ve pırasalar bir arada 15 dakika sotelenir
- 4 yumurta içine tuz ilave edilerek iyice çırpılır
- Glütensiz un, yumurtanın içine ilave edilir ve çırpma işlemi sürdürülür
- Sotelenen sebzeler ve taze kaşar robottan geçirilir ve karışıma ilave edilir
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve tereyağı ile yağlanır
- Karışım kaşık yardımıyla birer lokmalık olarak tepsiye dizilir
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kenarları kızarana dek pişirilir