Ketojenik Tarifler: İstiridye Mantarı Turşusu
Son zamanların en popüler beslenme şekillerinden biri olan ketojenik beslenme de amaç karbonhidrat alımını en aza indirmektir. Bu beslenme şeklinde karbonhidrat alımının azalmasıyla birlikte vücut kendini ketoz adlı metabolik duruma sokar. Bu durumda vücut enerji yakmak için karbonhidratlardan ziyade yağları kullanmaya başlar. Yağ karaciğerde ketonlara dönüşür ve vücut beyin dahil olmak üzere yağ yakımında bunlardan faydalanır. Evde uygulayabileceğiniz ketojenik tarifler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Ketojenik Tarifler: İstiridye Mantarı Turşusu Tarifi, Nasıl Yapılır?
İstiridye Mantarı Turşusu Tarifi
- 1 Tutam Tuz
- 1 Tutam Kekik
- 4 Diş Sarımsak
- 2 Tane Kuru Soğan
- 2 Tane Defne Yaprağı
- 1 Yemek Kaşığı Tane Karabiber
- 1 Tutam Kırmızı Pul Biber
- 1 Çay Kaşığı Elma Sirkesi
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 500 kilogram İstiridye Mantarı
İstiridye Mantarı Turşusu Nasıl Yapılır?
- Soğanlar ve sarımsaklar jülyen veya küçük küçük doğranır
- Yarım kilo istiridye mantarlarının köklerindeki sert kısımları ayırılır
- Ardından çok az yağda kavurmak için tencereye alınır
- Bir karıştırma kabında geri kalan malzeme güzelce karıştırılır
- Mantarların piştiğine iyice emin olduktan sonra marine malzemesi ile mantarlar birleştirilir ve karıştırılır
- Bir kavanoza alınır ve ağzı sıkıca kapatılır
NOT: Mantar turşusu 4 gün sonra yemeye hazırdır. Sosun dipte kalmaması için arada bir kavanoz ters düz etmek gerekir. Buzdolabında ağzı sıkı kapalı olduğu sürece 1 ay durabilir.