Ketojenik Tarifler: İstiridye Mantarı Turşusu

Son zamanların en popüler beslenme şekillerinden biri olan ketojenik beslenme de amaç karbonhidrat alımını en aza indirmektir. Bu beslenme şeklinde karbonhidrat alımının azalmasıyla birlikte vücut kendini ketoz adlı metabolik duruma sokar. Bu durumda vücut enerji yakmak için karbonhidratlardan ziyade yağları kullanmaya başlar. Yağ karaciğerde ketonlara dönüşür ve vücut beyin dahil olmak üzere yağ yakımında bunlardan faydalanır. Evde uygulayabileceğiniz ketojenik tarifler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Ketojenik Tarifler: İstiridye Mantarı Turşusu
Büşra Ünal Yazar

Ketojenik Tarifler: İstiridye Mantarı Turşusu Tarifi, Nasıl Yapılır?

İstiridye Mantarı Turşusu Tarifi

  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Kekik
  • 4 Diş Sarımsak
  • 2 Tane Kuru Soğan
  • 2 Tane Defne Yaprağı
  • 1 Yemek Kaşığı Tane Karabiber
  • 1 Tutam Kırmızı Pul Biber
  • 1 Çay Kaşığı Elma Sirkesi
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 500 kilogram İstiridye Mantarı

İstiridye Mantarı Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar ve sarımsaklar jülyen veya küçük küçük doğranır
  • Yarım kilo istiridye mantarlarının köklerindeki sert kısımları ayırılır
  • Ardından çok az yağda kavurmak için tencereye alınır
  • Bir karıştırma kabında geri kalan malzeme güzelce karıştırılır
  • Mantarların piştiğine iyice emin olduktan sonra marine malzemesi ile mantarlar birleştirilir ve karıştırılır
  • Bir kavanoza alınır ve ağzı sıkıca kapatılır

NOT: Mantar turşusu 4 gün sonra yemeye hazırdır. Sosun dipte kalmaması için arada bir kavanoz ters düz etmek gerekir. Buzdolabında ağzı sıkı kapalı olduğu sürece 1 ay durabilir.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa