Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Brownie Tarifi
Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Brownie Tarifi, Nasıl Yapılır?Glutensiz Brownie Tarifi
Malzemeler;- Aldığı kadar glutensiz un
- 2 Su bardağı şeker
- 125 gram Tereyağı
- 3 tane Yumurta
- 2 Yemek kaşığı kakao
- 1 Paket vanilya
- 1 Su bardağı ince kıyılmış ceviz
- 250 gram Bitter Çikolata
Glutensiz Brownie Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve çikolata benmari usulü eritilir ve kakao eklenir
- Ayrı bir kapta yumurta ve şeker krema haline gelene kadar mikserden geçirilir
- Çikolata karışımı ilave edilir
- Glutensiz un ve vanilya eklenerek karıştırmaya devam edilir
- Son olarak dövülmüş cevizler eklenir ve tüm karışım yağlı kâğıt serili fırın tepsisine alınır
- Önceden ısıtılan 180°C’lik fırında 25 dakika kadar pişirilir
- Glutensiz brownie tüketilmeye hazır