Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Puding Tarifi
Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Puding Tarifi, Nasıl Yapılır?Glutensiz Puding Tarifi
Malzemeler;
- 1 litre süt
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı glutensiz un
- 3 yemek kaşığı şeker
- Biraz tereyağı
Glutensiz Puding Nasıl Yapılır?
- Tereyağı dışındaki tüm malzemeler karıştırılır, ocağa alınır
- Kısık ateşte karıştırarak pişirilir
- Kaynamadan önce biraz tereyağı eklenir ve iyice eriyene kadar karıştırılır, kaplara boşaltılır
- Soğuduktan sonra buzdolabına alınır
- Glutensiz puding soğuk olarak servis edilir