MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Zeytinyağlı domates dolması tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zeytinyağlı domates dolması tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 12 tane domates
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
İç malzeme:
- 1.5 su bardağı pirinç
- Kıyma (İsteğe göre)
- 3 tane soğan
- 3 taze soğan sapı
- 3 dal maydanoz
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Zeytinyağlı domates dolması Nasıl Yapılır?
- Domateslerin üst kısımları kapak şeklinde kesilir
- İçleri kaşıkla oyularak çıkarılır, bir kaba alınır ve çatalla ezilerek püre haline getirilir
- İç malzemesini hazırlamak için; pirinç 15 dakika kaynar suda bekletilip süzülür
- Soğanlar soyulup doğranır
- Taze soğan sapları ve maydanoz kıyılır
- Zeytinyağı tencerede ısıtılıp soğan pembeleştirilir
- İsteğe göre kıyma eklenip tavada kavurulur
- Hazırlanan domates püresi ilave edilip birkaç dakika kavurulur
- Pirinç, taze soğan, maydanoz, kuş üzümü, dolmalık fıstık, yenibahar, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır
- 1 çay bardağı sıcak su eklenir, orta ateşte suyunu çekinceye dek pişirilir
- Domatesler iç malzemeyle doldurulur
- Ardından tencereye dizilip 2 kaşık zeytinyağı, 2 bardak sıcak su, tuz ve toz şeker ilave edilir
- Tencerenin kapağı kapatılır,15 dakika pişirilir, Soğuduktan sonra servis yapılır