Yaz Yemekleri: Yazlık Kızartma Tarifi
Yazın iştahı kapalı olup hafif yemek isteyenlere... Ağır olmasın hafif olsun, pratik olsun sağlıklı olsun diyenlerdenseniz bu tarif tam sizlik...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yazlık Kızartma Tarifi
Malzemeler:
- 3 havuç
- 6 biber
- 3 kırmızı biber
- 2 kabak
- Kırmızı biber
- Kekik
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yazlık Kızartma Nasıl Yapılır?
- Kabaklar, havuçlar, biberler uzun uzun doğranır
- Sos için baharatlar ve yağ karıştırılır
- Sebzelerin üzerine sos dökülür ve güzelce harmanlanır
- Soslanan sebzeler Airfryer sepetine alın ya da fırına atılır
- 180 derecede 20 dakika pişirilir
- Sebzeleri piştikten sonra yoğurtla servis edilir