Sevgilinle Yemek Yap: Kayısılı Kek Tarifi
Sevgilinle evde vakit geçirmek istiyorsan yemek yapmaya ne dersin. Partnerini mutfağa alıştırmak için de müthiş bir fırsat. Yapacağın yemeğin ismini ve Malzeme listesini biz veriyoruz. Eğlenceli dakikalar sizi bekliyor. Şimdiden ellerinize sağlık.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kayısılı Kek Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 250 gram kurutulmuş kayısı
- 1 limon
- 60 gram badem
- 40 gram antep fıstığı
- 120 gram yumuşatılmış tereyağı
- 150 gram şeker
- 2 orta boy yumurta
- 250 gram lor peyniri
- 400 gram kavuzlu buğday unu
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 70 gram pudra şekeri
Kayısılı Kek Nasıl Yapılır?
- Kuru kayısılar kesilir, rendelenmiş limon ve 1 yemek kaşığı limon suyuyla karıştırılıp 10 dakika bekletilir
- Bu sırada badem ve antep fıstıkları bıçak yardımıyla doğranır
- Tereyağı ve şeker mikserle karıştırılarak krema haline getirilir
- Ardından yumurtalar eklenir ve homojen bir görünüm elde edene kadar karıştırılır
- Yumurta-şeker-tereyağı karışımına az yağlı lor, buğday unu, kabartma tozu ve bir tutam tuz eklenip mikserle çırpılır
- Doğranan kayısı, fıstık ve bademler eklenip karışım hamur haline getirilir
- Kayısılar hamurun iç yüzeyine doğru bastırılır, yüzeyde kalmaları pişme esnasında kararmalarına sebep olacaktır
- Temiz bir yüzeye un serpilir, hamur yoğurulup oval bir şekil verilir
- Airfryer sepetine yerleştirilir
- 160 derecede 130 dakika pişirilir