Sevgilinle Yemek Yap: Kırmızı Başlı Hindiba ve Narlı Kızarmış Patates Tarifi

Sevgilinle evde vakit geçirmek istiyorsan yemek yapmaya ne dersin. Partnerini mutfağa alıştırmak için de müthiş bir fırsat. Yapacağın yemeğin ismini ve Malzeme listesini biz veriyoruz. Eğlenceli dakikalar sizi bekliyor. Şimdiden ellerinize sağlık.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Sevgilinle Yemek Yap: Kırmızı Başlı Hindiba ve Narlı Kızarmış Patates Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kırmızı Başlı Hindiba ve Narlı Kızarmış Patates Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 400 gram patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 demet kurutulmuş biberiye
  • 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 1 çay kaşığı tatlı hardal
  • 1 çay kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 radicchio lahanası
  • 1 acı marul
  • 1 kırmızı soğan
  • 150 gram tütsülenmiş tavuk göğsü
  • 50 gram feta peyniri
  • 1 nar
  • 25 gram tuzsuz Antep fıstığı

Kırmızı Başlı Hindiba ve Narlı Kızarmış Patates Nasıl Yapılır?

  • İlk önce patatesler 30 dakika suda bekletilir ve sonrasında kağıt havlu ile kurulanır
  • Patatesler uzunlamasına 2 parçaya bölünür ve üzerine zeytinyağı ile deniz tuzu ilave edilir
  • Rozmarinle birlikte bu karışım Airfryer sepetine alınır
  • Karışım 180 derecede 20 dakika pişirilir
  • Salata kasesine hardal, bal ve zeytinyağı alınır sos hazırlanır
  • İçine tuz ve karabiber eklenir
  • Bir yandan kırmızı başlı hindiba yıkanıp kurulanır, sonrasında şerit şerit doğranır
  • Soğan soyulur, ikiye bölünür ve ince dilimler halinde kesilir
  • Salata kasesine hazırlanan bütün yeşillikler, soğan ve sos alınıp iyice harmanlanır
  • Füme tavukta şeritler halinde doğranır ve  salataya eklenir
  • Narın çekirdekleri çıkarılır, Antep fıstıkları doğranır ve salatanın üzerine feta peyniri, Antep fıstığı, nar tanesi, köz patates eklenip servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa