Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Yeşil Erik Reçeli
Yaz deyince akla ilk gelen meyvelerden olan Erik, Kırmızı, Mürdüm, Yeşil gibi çeşitleri ile çok seviliyor. Erik çeşitleri hem sulu yemeklerde hem tatlılarda hem reçel hem komposto çeşitleriyle sofralarımızda yerini alıyor. Bizde size bir tarif sunduk, deneyenlere afiyet olsun...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yeşil Erik Reçeli Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 500 gram yeşil erik
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Vanilya özü
- Yarım su bardağı su
- 3 adet karanfil
Yeşil Erik Reçeli Nasıl Yapılır?
- Erikler bir bıçak yardımı ile çekirdeklerinden ayrıldıktan sonra su, ve toz şeker ile kısık ateş üzerinde kaynayana kadar karıştırılır
- Kaynamaya başlayan karışıma vanilya özü ve limon suyu eklendikten sonra koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edilir
- Erikler yumuşadığında ve kıvam koyulaştığında reçel ocaktan alınarak içine atılan karanfil taneleri ile soğumaya bırakılır