Enfes Aperitif: Levrek Filetolu Kabak Çubukları
Yemek yerine bir aperitif olsa da atıştırsak diyorsanız Bu tarif tam senlik... Hem enfes hem pratik.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Enfes Aperitif: Levrek Filetolu Kabak Çubukları Tarifi
Malzemeler:
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı maydanoz
- 300 gram levrek fileto
- Taze kekik, tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı nişasta
- 400 gram kabak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı nişasta
- Taze kekik, tuz, karabiber
Levrek Filetolu Kabak Çubukları Nasıl Yapılır?
- Sarımsaklar soyulup ince ince doğranır
- Taze maydanoz ve kekik yıkanır, ince ince doğranır, Hepsi bir kapta karıştırılır
- Levrek filetolar eşit 8 parçaya bölünüp bir kaba koyulur
- Tuz, karabiber, zeytinyağı ve limon suyu eklenip karıştırılır
- Taze ot karışımının yarısı ve nişasta eklenip, İyice karıştırılır
- Kabaklar yıkanıp parmak dilim şeklinde doğranır
- Bir kaba koyulup yağı, ve baharatı eklenip iyice karıştırılır ve sonra nişasta eklenir
- Kabak çubukları Airfryer sepetine yerleştirilir ve levrek fileto parçaları üzerine yerleştirilir, Sonrasında 180 derecede 10 dakika pişirilir