Airfryer'de Yapabileceğiniz Kek Tarifleri: Havuçlu Vegan Kek Tarifi
Artık hemen hemen herkesin mutfağında bulunan Airfryerler de her çeşit yemek yapılabiliyor. Eğer henüz kek denemediyseniz size bir tarif verelim o zaman, Havuçlu Vegan Kek Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Havuçlu Vegan Kek Tarifi
Malzemeler:
- 40 gram keten tohumu
- 120 ml sıcak su
- 100 gram ceviz
- 130 gram çekirdeksiz Medjoul hurması
- 150 ml pirinç içeceği
- 450 gram havuç
- 1 misket limonu
- Yarım çay kaşığı karanfil
- Yarım çay kaşığı zencefil
- Yarım çay kaşığı muskat
- 2 tutam tarçın
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu
- Yarım çay kaşığı vanilya ekstratı
- 50 gram Hindistan cevizi yağı
- 180 gram badem unu
- 120 gram kavuzlu buğday unu
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 10 gram Hindistan cevizi yağı
Nasıl Yapılır:
- Keten tohumu mutfak robotunda çekilir, Üzerine ılık su eklenip 15 dakika bekletilir
- Cevizler kabaca doğranır
- Medjool hurması pirinç sütüyle blenderdan geçirilir
- Havuçlar soyulup rendelenir
- Misket limonunun kabukları rendelenir ve suyu sıkılır
- Hurma, karanfil, zencefil, muskat, tarçın ve portakal kabuğu rendesi karıştırılır
- Keten tohumlu karışım, cevizler, hurma, rendelenmiş havuçlar ve Hindistan cevizi yağı karıştırılır
- Bu karışım iyice yoğurulur ve 15 dakika dinlendirilir
- Badem ve kavuzlu buğday unu yavaşça eklenir
- İyice karıştırıldıktan sonra 5 dakika daha dinlendirilir
- Airfryer tepsisi Hindistan cevizi yağıyla yağlanır
- Karışıma son olarak kabartma tozu eklenir, Son kez karıştırılır ve kaba dökülür
- 150 derecede 55 dakika pişirilir