Airfryer'de Yapabileceğiniz Kek Tarifleri: Fındıklı Karabuğdaylı Kek Tarifi
Artık hemen hemen herkesin mutfağında bulunan Airfryerler de her çeşit yemek yapılabiliyor. Eğer henüz kek denemediyseniz size bir tarif verelim o zaman, Fındıklı Karabuğdaylı Kek Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Fındıklı Karabuğdaylı Kek Tarifi
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 150 gram toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 150 gram tereyağı
- 175 gram karabuğday unu
- 150 gram öğütülmüş fındık
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çorba kaşığı toz tarçın
- 1 tutam tuz
- Yaban mersini reçeli
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Nasıl Yapılır:
- Airfryer haznesi yağlanıp karabuğday unu serpilir
- Karabuğday unu, kabartma tozu, tarçın ve tuz karıştırılır
- Beyazları ayrılan yumurtaların sarısı karışıma eklenir
- Ayrı bir kapta yumurta beyazı köpürene kadar çırpılır ve şekerin yarısı azar azar eklenir
- Tereyağı ve şekerin kalanı unlu karışıma eklenip çırpılır
- Yumurta beyazı karışımı un karışımına eklenir
- Hazırlanan hamur Airfryer haznesine dökülür ve 160 derecede 30 dakika boyunca pişirilir
- Piştikten sonra hazne çıkarılmaz, 20 dakika boyunca Airfryer' da bekletilir (Bu işlem kekin içinin de pişmesini sağlayacaktır.)
- Pişen kek ortadan ikiye bölünür ve arasına yaban mersini reçeli sürülür
- Ardından kapatılır
- Üzeri pudra şekeri ile süslenir