Sağlıklı Tatlı Tarifleri: Armut Tatlısı

Hem sağlıklı besleneyim hem de tatlı hep hayatımda olsun diyenlerdenseniz sağlıklı tatlı tariflerimizi deneyin. Hem Glutensiz hem de Rafine Şekersiz Tatlı Tarifimiz...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Sağlıklı Tatlı Tarifleri: Armut Tatlısı
Büşra Ünal Yazar

Sağlıklı Tatlı Tarifleri: Armut Tatlısı

Malzemeler: 

  • 2 Adet tatlı deveci armut
  • 1 Adet kırmızı elma
  • 1 dal çubuk tarçın
  • 1 adet portakal
  • 1 avuç çekilmiş ceviz içi
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı bal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Nasıl Yapılır:

  • Armutlar ortadan ikiye bölünüp, çekirdekleri temizlenir
  • Elma ve portakalın kabuğu soyulup ufak küpler halinde doğranır
  • Kuru üzümler yarım çay bardağı suda ıslatılır
  • Yarım çay bardağı bal, 1 su bardağı sıcak su içerisinde eritilir ve içerisine tarçın eklenir
  • Portakal ve elma Airfyer haznesine koyulur, ardından üzerine armutlar yerleştirilir
  • Tereyağı ufak parçalara ayrılıp kabın üzerine dağıtılır ve kuru üzümler serpiştirilir
  • Ballı karışım armutların üzerine dökülür ve 200 derecede 15 dakika piştikten sonra çıkarılıp ceviz serpiştirilir
  •  Airfyer'ın sadece hava ile pişirme özelliği kullanılarak armutların üzeri kızarana kadar tekrar pişirilir
  • 1 saat dinlendikten sonra servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa