Sağlıklı Atıştırmalıklar: Frambuazlı Tahıllı Bar
Sağlıklı yaşam tarzını benimseyenler için kilo aldırmayan lezzetli atıştırmalık tarifimiz sizi bekliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Sağlıklı Atıştırmalıklar: Frambuazlı Tahıllı Bar
Malzemeler:
- 1 çay kaşığı eritilmiş Hindistan cevizi yağı
- 1/2 su bardağı elma püresi
- 1/3 yağsız süt
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2,5 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
Nasıl Yapılır:
- Hindistan cevizi yağı ve elma püresi geniş bir kaba alınıp karıştırılır
- Süt, bal ve tarçın eklenerek karıştırmaya devam edilir
- Yulaf eklenerek karıştırılır ve yavaşça frambuaz eklenir
- Pişirme kağıdı tepsiye serilir ve hazırlanan karışım yayılır
- 350 derecede ısıtılan fırında 16- 19 dakika pişirilir
- Bar oda ısısına ulaştığında parçalara ayrılıp afiyetle tüketilir