Sağlıklı Tatlı Tarifleri: Fıstıklı Glutensiz Kek Tarifi
Hem sağlıklı besleneyim hem de tatlı hep hayatımda olsun diyenlerdenseniz sağlıklı tatlı tariflerimizi deneyin. Hem Glutensiz hem de Rafine Şekersiz Tatlı Tarifimiz...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Sağlıklı Tatlı Tarifleri: Fıstıklı Glutensiz Kek Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı antep fıstığı
- 1/2 su bardağı badem
- 3/4 su bardağı pirinç unu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 2 limonun kabuğu
- 1 limonun suyu
- 2 yumurta
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı bal
- 2 avokado
- 3 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Nasıl yapılır:
- Fırın 160 dereceye ayarlanır
- Sonrasında fıstık ve bademler mutfak robotunda un haline getirilir, içerisine diğer kuru malzemeler ilave edilir
- Başka bir kapta yumurta, yağ, limon kabuğu, limon suyu, bal ve vanilya çırpılır
- Sıvı malzemelerle kuru malzemeler bir araya getirilir
- 20-25 dakika pişirilir
- Üzeri için son 4 malzeme blenderda pürüzsüz olana kadar çırpılır ve soğuyan keklerin üzerine sıkılarak servis edilir