Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Mısır Çorbası Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Mısır Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Mısır Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet taze mısır
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • 4 su bardağı sebze suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı krema
  • Tuz ve karabiber
  • Taze kişniş veya maydanoz (servis için)

Nasıl Yapılıyor:

  •  Büyük bir tencerede tereyağı orta ateşte eritilir, Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğan ve sarımsak eklenir
  • Soğanlar şeffaflaşana kadar kısık ateşte sotelenir
  • Taze mısırlar tencereye eklenir ve birkaç dakika karıştırılarak pişirilir
  •  Mısırın rengi biraz değişene kadar pişirmeye devam edilir
  • Tencereye sebze suyu eklenir ve kaynamaya bırakılır
  • Kaynadıktan sonra ateş kısılır ve yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirmeye devam edilir
  • Mısır taneleri yumuşayana kadar pişirilir
  • Tenceredeki çorba blender veya çubuklu blender kullanılarak püre haline getirilir, Pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar iyice karıştırılır
  • Püre haline getirilen çorba tekrar tencereye alınır, Süt ve krema eklenir, Karıştırılarak kaynatılır
  • Çorbaya tuz ve karabiber eklenir, Damak zevkine göre baharatlar ayarlanır, Karıştırılarak çorba tatlandırılır
  • Mısır çorbası sıcak olarak servis yapılır
  • Üzeri taze kişniş veya maydanoz ile süslenir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa