Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Mısır Çorbası Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Mısır Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet taze mısır
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet doğranmış soğan
- 2 diş doğranmış sarımsak
- 4 su bardağı sebze suyu
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı krema
- Tuz ve karabiber
- Taze kişniş veya maydanoz (servis için)
Nasıl Yapılıyor:
- Büyük bir tencerede tereyağı orta ateşte eritilir, Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğan ve sarımsak eklenir
- Soğanlar şeffaflaşana kadar kısık ateşte sotelenir
- Taze mısırlar tencereye eklenir ve birkaç dakika karıştırılarak pişirilir
- Mısırın rengi biraz değişene kadar pişirmeye devam edilir
- Tencereye sebze suyu eklenir ve kaynamaya bırakılır
- Kaynadıktan sonra ateş kısılır ve yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirmeye devam edilir
- Mısır taneleri yumuşayana kadar pişirilir
- Tenceredeki çorba blender veya çubuklu blender kullanılarak püre haline getirilir, Pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar iyice karıştırılır
- Püre haline getirilen çorba tekrar tencereye alınır, Süt ve krema eklenir, Karıştırılarak kaynatılır
- Çorbaya tuz ve karabiber eklenir, Damak zevkine göre baharatlar ayarlanır, Karıştırılarak çorba tatlandırılır
- Mısır çorbası sıcak olarak servis yapılır
- Üzeri taze kişniş veya maydanoz ile süslenir