Karalahana Yemeği Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Sizi şöyle Karadeniz'e götürelim. Hem sağlıklı hem leziz...İşte Karalahana Yemeği Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Karalahana Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış barbunya
- Yarım su bardağı konserve mısır
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 demek karalahana
- 1-2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- Yarım su bardağı sıcak su
- 6 su bardağı su
- 4 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
Nasıl Yapılıyor:
- Karalahana yaprakları suyun altında elle ovuşturularak iyice yıkanır
- Yemeklik şekilde doğranan karalahanaya üzerini geçecek kadar su eklenir ve 15 dakika haşlanır
- Kesme tahtasında soğan ve sarımsaklar yemeklik kıyılır
- Tencereye sıvı yağı alındıktan sonra soğan ve sarımsak sırasıyla kavrulur, Salça eklenip kavrulur
- Haşlanan karalahananın suyu iyice süzülerek tencerenin içine ilave edilir
- Barbunya, pirinç ve mısırlar da eklenir
- Et suyu ve 6 su bardağı suyu da eklenerek karalahanalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir
- Küçük bir kasede mısır unu, yarım su bardağı su ile açılarak tencerenin içine boşaltılır
- Yemek 8-10 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır
- Karalahana yemeği hazır.
