Ispanaklı Kaygana Tarifi
Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Ispanaklı Kaygana Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram ıspanak
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından az süt
- 1 su bardağı beyaz un
- 1 çay kaşığı tuz
- kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ
Nasıl Yapılıyor:
- Ispanaklar dikkatlice yıkanıp suyu süzdürüldükten sonra doğranır ve derin bir kasede tuz serpilip elle ovularak hacmi yarı yarıya inene kadar ovalanır
- Tavada sıvı yağda ince doğranmış soğanlar sotelenip, ıspanağın içine koyulup karıştırılır
- Başka bir kasede yumurtalar çırpılır, içine süt ilave edilip çırpmaya devam edilir
- Un eklenir, çırpılır
- Karışımın içine ıspanak eklenip karıştırılır
- Tava kızdırılıp 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulup yayılır ve bir kaşık yardımıyla kaygana hamurundan alınıp dikkatlice ince olacak şekilde tavaya yayılır
- İki yüzü ters yüz edilip kızarana kadar pişirilir
