Ispanaklı Kaygana Tarifi

Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Ispanaklı Kaygana Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Ispanaklı Kaygana Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından az süt
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ

Nasıl Yapılıyor: 

  • Ispanaklar dikkatlice yıkanıp suyu süzdürüldükten sonra doğranır ve derin bir kasede tuz serpilip elle ovularak hacmi yarı yarıya inene kadar ovalanır
  • Tavada sıvı yağda ince doğranmış soğanlar sotelenip, ıspanağın içine koyulup karıştırılır
  • Başka bir kasede yumurtalar çırpılır, içine süt ilave edilip çırpmaya devam edilir
  • Un eklenir, çırpılır
  • Karışımın içine ıspanak eklenip karıştırılır
  • Tava kızdırılıp 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulup yayılır ve bir kaşık yardımıyla kaygana hamurundan alınıp dikkatlice ince olacak şekilde tavaya yayılır
  • İki yüzü ters yüz edilip kızarana kadar pişirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa