Granola Tarifi

Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Granola Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Granola Tarifi

Malzemeler:

  • 3 SB yulaf
  • 3/4 TK tarçın
  • 1/2 TK zencefil
  • 1/4 TK tuz
  • 1/4 TK sıvıyağ
  • 1/4 SB esmer şeker
  • 3 YK bal
  • 1 TK vanilya
  • 1 SB kavurulmuş badem, kaju vb.
  • 3/4 SB kuru meyve (üzüm, kızılcık)

Nasıl Yapılıyor:

  • Yulaf, tarçın, zencefil ve tuz karıştırılır
  •  Sıvı yağ, esmer şeker, bal, vanilya bir tavada şeker eriyene kadar karıştırılarak pişirilir
  • Kuru malzemeler eklenip iyice karışması sağlanır
  • 8 dakika yulaflar altın rengi olana kadar karıştırmaya devam edilir
  • Bademler ve kajular eklenir
  • 1-2 dakika birlikte pişirilir
  • Ocaktan alınıp kuru meyveler eklenip karıştırılır
  • Soğuması için yağlı kağıdın üzerine bütün malzemeler yayılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa