Granola Tarifi
Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Granola Tarifi
Malzemeler:
- 3 SB yulaf
- 3/4 TK tarçın
- 1/2 TK zencefil
- 1/4 TK tuz
- 1/4 TK sıvıyağ
- 1/4 SB esmer şeker
- 3 YK bal
- 1 TK vanilya
- 1 SB kavurulmuş badem, kaju vb.
- 3/4 SB kuru meyve (üzüm, kızılcık)
Nasıl Yapılıyor:
- Yulaf, tarçın, zencefil ve tuz karıştırılır
- Sıvı yağ, esmer şeker, bal, vanilya bir tavada şeker eriyene kadar karıştırılarak pişirilir
- Kuru malzemeler eklenip iyice karışması sağlanır
- 8 dakika yulaflar altın rengi olana kadar karıştırmaya devam edilir
- Bademler ve kajular eklenir
- 1-2 dakika birlikte pişirilir
- Ocaktan alınıp kuru meyveler eklenip karıştırılır
- Soğuması için yağlı kağıdın üzerine bütün malzemeler yayılır
