Kışlık Hazırlıyoruz: Kornişon Salatalık Turşusu Tarifi (2 kilogramlık)

Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Hadi o zaman turşumuzu yapmaya başlayalım. Kornişon Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kışlık Hazırlıyoruz: Kornişon Salatalık Turşusu Tarifi (2 kilogramlık)
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Kornişon Salatalık Turşusu Tarifi (2 kilogramlık)

Malzemeler:

  • 1 kilo kornişon turşu
  • 10 adet nohut tanesi
  • 2 yemek kaşığı iri tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 5-6 tane limon tuzu
  • 2 çay bardağı sirke
  • 3-4 baş sarımsak
  • Oda sıcaklığında içme suyu

Nasıl Yapılıyor: 

  • Turşu yapımına başlamadan önce salatalıklar birkaç damla sirkeli suda bekletilir
  • Kavanozun dibine nohut taneleri ve sarımsakların bir kısmı yerleştirilir
  • Bol suyla yıkanan salatalıklar kavanoza ilave edilir
  • Kalan sarımsaklar salatalıkların arasına eklenir
  • Salatalıklar sıkı bir şekilde kavanoza doldurulduktan sonra iri tuz, toz şeker ve limon tuzu ilave edilir
  • Kavanoza sirke ve içme suyu eklenir
  • Kapağı kapatıldıktan sonra turşu, serin bir ortamda muhafaza edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa