Kışlık Hazırlıyoruz: Kornişon Salatalık Turşusu Tarifi (2 kilogramlık)
Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Hadi o zaman turşumuzu yapmaya başlayalım. Kornişon Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Kornişon Salatalık Turşusu Tarifi (2 kilogramlık)
Malzemeler:
- 1 kilo kornişon turşu
- 10 adet nohut tanesi
- 2 yemek kaşığı iri tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 5-6 tane limon tuzu
- 2 çay bardağı sirke
- 3-4 baş sarımsak
- Oda sıcaklığında içme suyu
Nasıl Yapılıyor:
- Turşu yapımına başlamadan önce salatalıklar birkaç damla sirkeli suda bekletilir
- Kavanozun dibine nohut taneleri ve sarımsakların bir kısmı yerleştirilir
- Bol suyla yıkanan salatalıklar kavanoza ilave edilir
- Kalan sarımsaklar salatalıkların arasına eklenir
- Salatalıklar sıkı bir şekilde kavanoza doldurulduktan sonra iri tuz, toz şeker ve limon tuzu ilave edilir
- Kavanoza sirke ve içme suyu eklenir
- Kapağı kapatıldıktan sonra turşu, serin bir ortamda muhafaza edilir
