Kışlık Hazırlıyoruz: Mor Lahana Turşusu Tarifi
Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Hadi o zaman turşumuzu yapmaya başlayalım. Daha önce denemediyseniz Mor Lahana Turşusuna bayılacaksınız, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Mor Lahana Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 350-400 gram lahana
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 su bardağı elma sirkesi
- Sarımsak
- 300 ml su
Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Mor lahanalar iyice yıkandıktan sonra istenilen şekilde doğranır
- Ardından derin bir kabın içerisine alınır
- Kaya tuzu ilave edilir
- Suyunu salması için dinlendirilir
- Sarımsaklar, kavanozun en alt kısmına eklenir, sarımsak eklemek zorunda da değilsiniz
- Suyu süzdürülen lahanalar kavanoza alınır
- Sirke ve su üzerine ilave edilir
- Lahanaların sirkeli suda kalmasına özen gösterilir
- Kapağı kapatılıp güneş görmeyen yerde 1 gün muhafaza edilir
- Ardından buzdolabında saklanır
- 2-3 gün içerisinde hazır olacak
Kışlık Mor Lahana Turşumuz Hazır!
AFİYET OLSUN...
