Kışlık Hazırlıyoruz: Mor Lahana Turşusu Tarifi

Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Hadi o zaman turşumuzu yapmaya başlayalım. Daha önce denemediyseniz Mor Lahana Turşusuna bayılacaksınız, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kışlık Hazırlıyoruz: Mor Lahana Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Mor Lahana Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 350-400 gram lahana
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • Sarımsak
  • 300 ml su

Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • Mor lahanalar iyice yıkandıktan sonra istenilen şekilde doğranır
  • Ardından derin bir kabın içerisine alınır
  • Kaya tuzu ilave edilir
  • Suyunu salması için dinlendirilir
  • Sarımsaklar, kavanozun en alt kısmına eklenir, sarımsak eklemek zorunda da değilsiniz
  • Suyu süzdürülen lahanalar kavanoza alınır
  • Sirke ve su üzerine ilave edilir
  • Lahanaların sirkeli suda kalmasına özen gösterilir
  • Kapağı kapatılıp güneş görmeyen yerde 1 gün muhafaza edilir
  • Ardından buzdolabında saklanır
  • 2-3 gün içerisinde hazır olacak

Kışlık Mor Lahana Turşumuz Hazır!

AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa