Kışlık Hazırlıyoruz: Ekşi Lahana Turşusu Tarifi
Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Ekşi Lahana Turşusunu denemeyen kalmasın o halde.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Ekşi Lahana Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet orta boy beyaz lahana
- 1,5 yemek kaşığı deniz tuzu
- 6-7 adet tane karabiber
- 1 yemek kaşığı kimyon tohumu
Ekşi Lahana Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Lahana iyice yıkanır ve göbeğindeki sert kısım kesilir
- İnce bir şekilde doğranır
- Üzerine tuz eklenir ve ovulur
- Bolca suyu çıkana kadar ovulup ezilir
- İyice suyu çıkınca içerisine baharatlar ilave edilir
- Kavanoz önceden sterilize edilir
- İçerisine lahanalar sıkışık bir şekilde doldurulur
NOT: AĞZINA KADAR DOLDURMAYIN, SUYU ÜZERİNE ÇIKACAK ŞEKİLDE OLMALI
- Üzerine taş koyulur ve sıkıca bastırılır
- Taş ip yardımıyla üzerine sabitlenir
- Ara ara bastırılarak lahanaların suyunun çıkması sağlanır
- Eğer bir günün sonunda yeterince su birikmemişse; içme suyu kaynatılır soğutulur ve üzerine ilave edilir
- 1 hafta boyunca güneş ışığından uzak bir yerde bekletilir
- Beyaz baloncuklar oluşmaya başlamışsa; kapağı kapatılır ve buzdolabına alınır
- 1 haftanın sonunda tüketilebilir
Kışlık Ekşi Lahana Turşumuz Hazır!
AFİYET OLSUN...
