Kışlık Hazırlıyoruz: Enginar Turşusu Tarifi
Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Peki hiç enginar turşusu yediniz mi, yemediyseniz bayılacaksınız. Gelsin Tarif...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Enginar Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 6 adet enginar
- 1 litre sıcak su
- 3 yemek kaşığı deniz tuzu
- Sarımsak
- 2 adet limonun suyu
- 3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 500 ml sızma zeytinyağı
Enginar Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Enginarlar yapraklarından ve saplarından temizlenir
- Bir kabın içerisine deniz tuzu, limon suyu ve sirke ilave edilir
- Enginarlar dilimlenerek karışımın içerisine eklenir
- Üzerine ağırlık yerleştirilip sıkıca kapatılır
- 1 gün boyunca bekletildikten sonra enginarlar suyun içerisinden alınır
- Fazla suları iyice süzdürülür
- Sarımsakların kabukları soyulur ve ortadan ikiye kesilir(koymak zorunda değilsiniz)
- Bir kavanozun içerisine zeytinyağı, sarımsak ve enginarlar alınır
- Ağzı sıkıca kapatılır ve 15 gün dinlendirilir
- 2 haftanın sonunda tüketilebilir
Kışlık Enginar Turşumuz Hazır!
AFİYET OLSUN...
