Kışlık Hazırlıyoruz: Arpacık Soğanı Turşusu Tarifi
Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında gelen turşular çeşitleriyle ve lezzetleriyle şaşırtmaya devam ediyor. Soğan turşusu her yemeğin yanına yakışan muhteşem bir lezzet. O zaman gelsin tarif. Arpacık Soğanı Turşusu Tarifi, Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Arpacık Soğanı Turşusu
Malzemeler:
- 1,5 kg taze arpacık soğan
- 1,5 litre su
- Çay kaşığının ucu ile limon tuzu
- 2 çorba kaşığı kırılmış kaya tuzu
Arpacık Soğanı Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Arpacık soğanlarının kabukları temizlenir
- Salamura için derin bir kapta su, limon tuzu ve kaya tuzu tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır
- Arpacık soğanları 2 litrelik bir kavanoza sıkıca yerleştirilir
- Üzerine salamura ilave edilir
- Gün ışığından uzak, serin bir yerde 10-15 gün dinlendirilir
Kışlık Arpacık Soğanı Turşumuz Hazır!
AFİYET OLSUN...
