Kışlık Hazırlıyoruz: Barbunya Konservesi Tarifi
Kış hazırlıklarının başında gelen konserveler, bizlere mevsimsiz sebze imkanı sunuyor. Barbunya severler için yapımı oldukça basit konserve tarifimizi sizlerle buluşturuyoruz. Haydi hazırlıklar başlasın!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Barbunya Konservesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre Su
- 2 kg barbunya
- 2 kg'luk kavanoz
Barbunya Konservesi Nasıl Yapılıyor:
- Öncelikle barbunyaların kabukları çıkarılır
- Su kaynatılarak barbunyalar suyun içerisine atılır
- Barbunyalar suyun içerisinde 4 dakika kadar kaynatılır
- Ardından ocağın altı kapatılır
- Su dolu tencerenin içerisinden kepçe ile alınan barbunyalar kavanozun içerisine yerleştirilir
- Barbunyalar kavanozlara doldurulduktan sonra, kavanozun boş kalan kısmı, su ılıdıktan sonra su ile doldurulur
- Kapağı sıkıca kapatılan kavanozlar ters çevrilerek kapağı altta kalacak şekilde, içerisinde su olan bir tencereye koyulur
- Tencerenin içindeki barbunya dolu kavanoz ortalama 1 saat kadar kaynatılır
- Bu işlemden sonra kavanozun soğuması beklenir
- Soğuyan barbunya konservesi, kullanılacağı zamana kadar serin ve kuru bir saklanır
Kışlık Barbunya Konservemiz Hazır!
AFİYET OLSUN...
