Gül Reçeli Tarifi

Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bu lezzetin tadına bakmadıysanız çok şey kaçırdınız ama geç değil.. Gül Reçeli Tarifimizi sizinle buluşturuyoruz.. Afiyet Olsun!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Gül Reçeli Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Gül Reçeli Tarifi

Malzemeler;

  • 200 gram kokulu gül yaprakları
  • 2 su bardağı şeker
  • 1/2 adet limon suyu
  • 2 su bardağı su

Gül Reçeli Nasıl Yapılıyor:

  • Yapraklar dikkatli bir şekilde birkaç kez sudan geçirilerek yıkanır
  • Derin bir tencerenin içerisine alınır
  • Şeker üzerine serpilir ve bir gece bekletilir
  • Ertesi gün suyunu salmış olan şeker ve gül yaprakları kısık ateşte su ile birlikte kaynatılır
  • Kaynama başlayınca limon suyu sıkılır ve özleşene kadar pişirmeye devam edilir
  • Bu şekilde karıştırılarak ortalama 20 dakika kadar pişirilir
  • Ardından ocaktan alınır ve karıştırılarak oda sıcaklığına gelmesi sağlanır

  Gül Reçeli Hazır!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa