Gül Reçeli Tarifi
Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bu lezzetin tadına bakmadıysanız çok şey kaçırdınız ama geç değil.. Gül Reçeli Tarifimizi sizinle buluşturuyoruz.. Afiyet Olsun!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gül Reçeli Tarifi
Malzemeler;
- 200 gram kokulu gül yaprakları
- 2 su bardağı şeker
- 1/2 adet limon suyu
- 2 su bardağı su
Gül Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Yapraklar dikkatli bir şekilde birkaç kez sudan geçirilerek yıkanır
- Derin bir tencerenin içerisine alınır
- Şeker üzerine serpilir ve bir gece bekletilir
- Ertesi gün suyunu salmış olan şeker ve gül yaprakları kısık ateşte su ile birlikte kaynatılır
- Kaynama başlayınca limon suyu sıkılır ve özleşene kadar pişirmeye devam edilir
- Bu şekilde karıştırılarak ortalama 20 dakika kadar pişirilir
- Ardından ocaktan alınır ve karıştırılarak oda sıcaklığına gelmesi sağlanır
Gül Reçeli Hazır!
