Yasemin Çiçeği Reçeli
Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bu lezzetin tadına bakmadıysanız çok şey kaçırdınız ama geç değil.. Yasemin Çiçeği Reçeli Tarifimizi sizinle buluşturuyoruz.. Afiyet Olsun!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yasemin Çiçeği Reçeli
Malzemeler;
- 15 adet yasemin çiçeği
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
- 1 adet limon suyu
Yasemin Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Yasemin çiçekleri bol suda yıkandıktan sonra süzgeçte bekletilir
- Su, şeker ve limon suyu tencereye alınır
- Harlı ateşte kaynatıldıktan sonra yaseminler kaynatılır
- Kaynama başlayınca limon suyu sıkılır ve özleşene kadar pişirmeye devam edilir
- Bu şekilde karıştırılarak ortalama 20 dakika kadar pişirilir
- Ardından ocaktan alınır ve karıştırılarak oda sıcaklığına gelmesi sağlanır
Yasemin Çiçeği Reçeli Hazır!
