Akasya Çiçeği Reçeli
Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bu lezzetin tadına bakmadıysanız çok şey kaçırdınız ama geç değil.. Akasya Çiçeği Reçeli Tarifimizi sizinle buluşturuyoruz.. Afiyet Olsun!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Akasya Çiçeği Reçeli Tarifi
Malzemeler;
- 1 su bardağı akasya çiçeğinin taç yaprakları
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Akasya Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Akasya çiçeklerinin beyaz taç yaprakları teker teker ayrılır
- Yapraklar su dolu bir kabın içinde alınıp bekletilir
- Tencereye su ve toz şeker koyulup, koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatılır
- Süzülüp, kurulanmış akasya çiçekleri bu suya eklenir
- Ocaktan indirmeye yakın limon suyu eklenir
- Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınıp, kavanozlara pay edilir
Akasya Çiçeği Reçeli Hazır!
