Hatay usulü Cevizli Kömbe tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmesi sayılan Hatay usulü cevizli kömbe tarifini sizler için araştırdık. İşte nefis Hatay usulü cevizli kömbe tarifi...

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Hatay usulü Cevizli Kömbe tarifi
SM
Suat Mutlu

Hatay mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan cevizli kömbe tarifi

Malzemeler:

Hamur için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı su

İç harcı için:

  • 1 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı dövülmüş fındık (isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • Pudra şekeri (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Hamur için, unu ve tuzu bir karıştırma kabına alın. Ortasını açın ve sıvı yağ ile suyu ekleyin. Yavaşça karıştırarak bir hamur oluşturun. Hamurunuz elastik ve pürüzsüz olana kadar yoğurun.
  2. Hamurunuzu bir folyo ile örtün ve 30 dakika dinlendirin.
  3. İç harcı için, ceviz, tarçın, toz şeker ve dövülmüş fındığı bir kasede karıştırın.
  4. Hamuru tezgahın üzerine serin ve unlayarak açın. İnce bir dikdörtgen şeklinde olması gerekiyor.
  5. Hamurun üzerine eritilmiş tereyağı veya margarini sürün.
  6. İç harcı hamurun üzerine serpin ve hamuru rulo şeklinde sarın.
  7. Rulo hamuru parmak kalınlığında dilimlere kesin.
  8. Dilimleri yağlı bir tepsiye dizin.
  9. Önceden ısıtılmış 180°C (356°F) fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu genellikle 20-25 dakika sürer.
  10. Kömbeler fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin (isteğe bağlı) ve soğumalarını beklemeksizin servis yapabilirsiniz.

Hayat usulu tatlı kömbe tarifi budur. İsteğinize göre iç harcı değiştirebilir veya farklı malzemeler ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa